Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Recordpoging: Hans bespeelt alle 16 stationspiano’s op één dag

Logo Hart van Nederland

Recordpoging: Hans bespeelt alle 16 stationspiano’s op één dag

Hans Jansen uit Zwolle ging vorig jaar viral nadat iemand een filmpje maakte van hem achter een stationspiano, waar hij Wicked Game van Chris Isaak zong.

Na dat online avontuur wilde Hans nu een ware recordpoging doen. Zijn doel: alle zestien stationspiano’s in één dag af met de trein. Hij begon in Maastricht en eindigt dinsdagavond in Leeuwarden.

Jansen kwam op het idee nadat hij vorig jaar november in één klap bekend werd. Hij speelt op elk station het nummer ‘Scare away the dark’ van Passenger. “Ik speel dat nummer met het idee dat mensen weer meer naar elkaar moeten kijken, in plaats van naar hun mobieltje”, vertelt Hans.

In het dagelijks leven is de muziekliefhebber docent op een mbo-school in Zwolle. Het piano spelen heeft hij vooral zichzelf geleerd. “Ik vind het mooi om met muziek mensen te raken en te verbinden.”

Read more

Pianostemmer voor stationspiano Utrecht

Stationspiano Utrecht klinkt dankzij stemmer als vanouds

Read more
Enka, Fabriek Pianomerk Rippen

Nieuw leven in het pianomerk Rippen

Sinds enige tijd is Bolpiano’s bezig met voorbereidingen om het merk Rippen nieuw leven in te blazen. Lees in dit blog over de historie van het pianomerk rippen. Via onze website zullen wij u op de...

Read more