Skip to content

Cart

Your cart is empty

YAMAHA GERESTAUREERDe Piano's (ZO GOED ALS NIEUW) 250 STUKS OP VOORRAAD

Deze meest bekende fabriek ter wereld Is opgericht in 1887 door Torakusa Yamaha in Hamamatsu, Japan die eerst Harmoniums bouwde, maar in de tijd van industrialisatie zich vooral ging richten op Akoestische Piano’s en Vleugels, die rondom 1964 in Nederland werden geïntroduceerd. In de jaren daarna kwam vanuit Japan sterk de export in opkomst naar vooral Europa en Amerika.

In Nederland werd de importeur van Yamaha in de 1970-er jaren J.Domp B.V. alwaar Ron BOL sinds 1972 als verkoopdirecteur werkte tot 1980 waarna hij zich verzelfstandigde en daarna ook vele andere producten in Nederland heeft geïntroduceerd. De beroemdste en beste Yamaha piano’s worden gebouwd in Japan. Het zijn de modellen U-1 en U-3 die Yamaha destijds in groten getale, uitsluitend in Japan bouwde en uitsluitend en exclusief in Nederland door de 5 BOL Winkels worden verkocht met een ervaring bij BOL PIANOS van ruim 50 jaar Yamaha piano’s.

BOL PIANOS is gespecialiseerd in de zgn. 100% GERESTAUREERDE YAMAHA PIANO’S, die in eigen exclusief atelier worden gerestaureerd met originele traditionele onderdelen.

Wat houdt ‘Gerestaureerd’ in?

• In het kort zijn deze instrumenten ‘Zo Goed Als Nieuw’ 
• De gehele kast is in nieuwe zwart hoogglans polyester gespoten, ook wit hoogglans of geheel nieuw gefineerde noten kast uitvoering verkrijgbaar. 
• Alle bewegende asjes/draaipunten worden geheel vernieuwd, als mede ook de invoering van de toetsen en de diverse vilten. 
• De originele zangbodem van Sitka Sprice (Alaska) wordt geheel geschuurd en nieuw voorzien van zangbodem laklaag. 
• De pedalen en scharnieren en alle messing onderdelen worden geheel nieuw gepolijst. 
• Het klavier wordt geheel nieuw voorzien van nieuw toets beleg, zodat u op nieuwe toetsen speelt. 
• Alle mechaniek onderdelen en koordjes (trekbandjes) worden geheel vervangen. 
• De besnaring blijft origineel en hamerkoppen blijven origineel of worden vervangen indien benodigd. 
• Slowfall (langzaam sluitende klavierdeksel) wordt nagekeken dat klep soepel valt. 
• De piano wordt geheel gereguleerd en gestemd.

We geven dan ook 10 jaar volledige garantie op mechaniek en constructie.

Commitment To Quality

De prijs van een nieuwe Yamaha U-1 (uit Japan) is ongeveer € 11,000 en van een Yamaha U-3 (uit Japan) ongeveer € 13,000. De levertijden uit Japan zijn momenteel erg lang. De prijzen van deze originele U-1/U3 Gerestaureerd (Zo Goed Als Nieuw) liggen globaal op de helft of minder van de nieuwprijs en zien er daadwerkelijk uit als nieuw.

Als de bekendheid van Yamaha uw voorkeur draagt, bespaart u de helft van de prijs van een nieuwe Yamaha piano. Elke piano is uniek van karakter en klank.

BOL PIANOS heeft een enorme voorraad van 250 STUKS Yamaha gerestaureerd piano’s, die u naast elkaar kunt vergelijken. Ook leverbaar met Silentsysteem.

Beginners-BOL