De Pianofeesten in het Koninklijke Concertgebouw, Amsterdam (wordt verplaatst: datum volgt)

Elk jaar is het weer feest in het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam. Ook in 2020 komen de Pianofeesten naar de prestigieuze concertzaal in de hoofdstad. Bol Piano's & Vleugels levert ook dit jaar, als exclusieve dealer van Bösendorfer in Nederland en België, de topvleugels voor de concertreeks. 

Tijdens de Pianofeesten zal er dan ook exclusief op Bösendorfer vleugels gespeeld worden; dé favoriet van jonge pianist Martin Oei die ook deze editie van de Pianofeesten weer present is. Eerdere edities heeft Martin gespeeld met Martyn van den Hoek en met de onlangs overleden meesterpianist Daniël Wayenberg. 3 mei 2020 speelt hij samen met Klára Würtz.

 

De data dit jaar zijn: 

LOMP EN GENIAAL: 250 JAAR BEETHOVEN

zaterdag 21 maart – 14.15 (Kleine Zaal) 
https://www.concertgebouw.nl/concerten/pianofeest-lomp-en-geniaal-250-jaar-beethoven/21-03-2020

Beethoven-kenners Leo Samama en Walter Heijder vertellen over het fenomeen Beethoven. Hij schreef geniale muziek, die de tand des tijds heeft weerstaan. Als mens kon hij echter volgens zijn biografen ronduit lomp, twistziek en zeer opvliegend zijn. Componist en musicoloog Leo Samama licht voor de pauze toe hoe men in de negentiende en twintigste eeuw dacht over het raadsel Beethoven. Walter Heijder voegt daar verrassende psychologische inzichten uit de eenentwintigste eeuw aan toe. Pianist Martin Oei zorgt voor de muzikale intermezzi met de uitvoering van de twee complete sonates van Beethoven; “Der Sturm” en de “Pathétique”

TOM & JERRY IN DE TUIN DER LUSTEN

zondag 12 april 14.15 (Kleine Zaal)
https://www.concertgebouw.nl/concerten/pianofeest-tom-en-jerry-in-de-tuin-der-lusten/12-04-2020

Pianist Martin Oei vroeg de jonge filmmakers uit Amsterdam-Zuidoost beelden bij muziek van Liszt te maken. Het resultaat? Een voorstelling voor jong en oud met onverwachte combinaties van beeld en composities van Franz Liszt: de “Dante” sonate met het drieluik de “Tuin der Lusten” van Jeroen Bosch. Als tegenhanger van het 'serieuze werk' zal Martin Oei live de Tweede Hongaarse rapsodie spelen bij de beroemde en hilarische tekenfilm The Cat Concerto met Tom en Jerry uit 1947. 

KLÁRA WÜRTZ EN MARTIN OEI OP TWEE VLEUGELS(BÖSENDORFERS)

zondag 3 mei 14.15 (Kleine Zaal)
https://www.concertgebouw.nl/concerten/pianofeest-klara-wurtz-en-martin-oei-op-twee-vleugels/03-05-2020

Klára Würtz en Martin Oei treden met dit programma voor twee vleugels in de voetsporen van drie bijzondere pianoduo’s: Johannes Brahms en Clara Schumann, György en Márta Kúrtag, en Serge Rachmaninoff met Pavel Pabst. 

Bosendorf

Bösendorfers worden nog met de hand vervaardigd in Wenen, Oostenrijk. Jaarlijks worden er een klein aantal per model gebouwd, zo’n 250 instrumenten totaal.

Winactie

Voor het eerste concert 21 maart verloten we 2 x 2 toegangskaarten. Het enige wat u hoeft te doen is onder deze post van Bol Piano’s & Vleugels op Facebook te reageren met wie u graag naar de voorstelling op 21 maart zou willen komen! Geen Facebook? Dan stuurt u eenvoudig een email naar rogier@bolpianos.nl met dezelfde boodschap. De twee winnaars worden op de geluksdag vrijdag 13 maart getrokken.