Bol-Pianos-Aanbod

Aanbod piano’s en vleugels bij BOL Pianos

Bol Piano’s is een bijzonder piano- en vleugelbedrijf. De keuze is niet alleen buitengewoon groot, maar ook zeer gevarieerd! U treft bij ons een uitgebreide keuze in alle prijsklassen van zowel Europese als Aziatische piano’s en vleugels aan; het is bij ons dus niet of/of, maar en/en. 

Deze unieke situatie zorgt ervoor dat u uw keuze met kennis van alle geledingen binnen het marktaanbod kan maken.

Topklasse instrumenten

Bol Piano’s is in de Benelux exclusief vertegenwoordiger van de Europese topmerken C. Bechstein, Bösendorfer en Steingraeber & Söhne. Van deze merken zijn alle piano- en vleugelmodellen niet alleen verkrijgbaar, maar ook vrijwel altijd op voorraad!BOL Piano’s heeft mogelijk zelfs de grootste selectie topinstrumenten ter wereld!

Als aanvulling op het vergelijk tussen deze topmerken bieden onze Hoofdvestigingen Veenendaal (NL) en Hasselt (BE) een ruime selectie van jonge of met uitsluitend originele onderdelen gereviseerde Steinway & Sons vleugels. Bij Bol Piano’s kunt u hiermee terecht voor topklasse instrumenten in prijs variërend tussen circa € 15.000,- en ruim € 150.000,-.

Professionele klasse instrumenten 

De professionele instrumenten worden door Bol Piano’s exclusief vertegenwoordigd door de merken C. Bechstein, W. Hoffmann en Estonia. Vrijwel alle producties in de professionele klasse worden in Duitsland of Tsjechië (Europa) gemaakt en zijn direct of indirect (W. Hoffmann, Tsjechië) afkomstig van het topklasse moederbedrijf.

Middenklasse instrumenten

Tot de middenklasse behoren bijvoorbeeld de piano’s en vleugels van Yamaha, Kawai, Perzina en G. Steinberg. Van Yamaha en in iets mindere mate van Kawai worden de mechanische eigenschappen alom als goed beoordeeld, maar de klank van beide merken komt op de Europeaan vaak onaantrekkelijk over. Als dat zo voorkomt, dan is een te harde of te doffe/vlakke klank door middel van intonatie te verbeteren.

Doordat het merk Perzina gebruik maakt van vele Duitse/Europese materialen (snaren, vilt en houtsoort), past de klank van Perzina instrumenten goed tot zeer goed in het traditionele Europese klankideaal. Vooral de topklasse C. Bechstein hamerkoppen en de exclusieve zwevende zangbodem (zorgt voor een prachtige basweergave) geven een diepe, warme, traditioneel Europese toon. 
De Perzina fabriek bestaat volgend jaar ononderbroken 150 jaar en produceert circa 5000 instrumenten per jaar. De voormalige Duitse productie is sinds 1990 verplaatst naar Yantai/Azië, alwaar de directeur van onze onderneming grootaandeelhouder is en de wereldwijde export verzorgt.

Het merk Gerh. Steinberg wordt bij Perzina gebouwd, is oorspronkelijk door Klaus Fenner ontworpen, mooi afgewerkt en fraai van klank.

Beginnerklasse instrumenten

De piano’s en vleugels in de beginnerklasse worden meestal in China gebouwd. De kwaliteit van deze instrumenten is redelijk en zolang de prijs ervan varieert tussen € 3.500,- en € 5.000,-, is er sprake van een juiste prijs- kwaliteit verhouding.

Onze G. Steinberg Economy serie behoort tot de beginnerklasse samen met vele andere merken zoals Zimmermann, Wendl & Lung, Feurich, Ritmuller, Essex, Wilh.Steinberg, Kawai, Brodmann etc.

Occasion Piano’s en Vleugels

Een goede en technisch verzorgde tweedehands piano of vleugel geeft optimaal de individuele karakteristieken van het instrument weer. De klank is namelijk door de jaren heen, net als bij wijn, gerijpt en heeft zich tot zijn uiteindelijke stabiele gedaante ontwikkeld.

Op alle door ons gereviseerde Yamaha en Kawai instrumenten geven wij 5 jaar garantie. Zij hebben een uitgebreide mechanische revisie ondergaan waarbij de hamerkoppen, snaren en dempers geheel of gedeeltelijk zijn vervangen en waarbij de zangbodem nauwgezet is gecontroleerd, geschuurd en opnieuw in de lak gezet.  Op deze manier zijn de door ons gereviseerde instrumenten verzekerd van een lange levensduur.

De kastwerken hebben wij opnieuw in zwarte of witte polyester hoogglans lak gespoten. U haalt zo, ook uiterlijk bezien, een sieraad in huis!

Naast de Yamaha en Kawai instrumenten vindt u bij Bol Piano’s ook een variëteit aan occasions van gerenommeerde Duitse piano en vleugel bouwers zoals Bösendorfer, Grotrian Steinweg, Schimmel, Seiler, Ibach, Sauter en Steinway & Sons.

  

 

LEVEL 1

Topklasse

Logo C. Bechstein
Logo Steingraeber en Sohne
Logo Bosendorfer
Logo Steinway En Sons

LEVEL 2

Professionele klasse

Logo Estonia
Logo W. Hoffmann

     

   

LEVEL 3

Middenklasse

Gerh. Steinberg
Logo Perzina
Logo Yamaha

     

     

LEVEL 4

Beginnersklasse

Logo Zimmermann
Logo Casio
Logo Kawai