De piano: Het mooiste meubelstuk voor in huis

Stel u voor, u komt voor het eerst bij iemand thuis en als u de woonkamer binnenloopt is het eerste wat u ziet een prachtige, glanzende zwarte vleugel. Ongetwijfeld doet dit wat met u. Zonder dat u er wat voor hoeft te doen, hoort u in uw hoofd de eerste noten al klinken. In uw gedachten neemt iemand voorzichtig op het bankje plaats om met soepele vingers de toetsen te bespelen. Dat is wat piano’s met mensen doen, maar er zijn meer redenen waarom een piano of vleugel in uw huis van toegevoegde waarde is.

Educatie

In de eerste plaats is een piano natuurlijk een klassiek muziekinstrument. Op elke leeftijd kun je piano leren spelen, maar zeker voor kinderen heeft het leren spelen van piano allerlei voordelen. Niet alleen is pianospelen een goed alternatief voor gamen, ook hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat kinderen die piano leren spelen tot vijftig procent betere schoolresultaten halen. Zo krijgen ze een beter geheugen, een beter analytisch vermogen en kunnen ze beter focussen.

Muziek verbindt

Daarbij is muziek een bindende factor. Het brengt mensen bij elkaar. Als uw kind een muziekstuk goed onder de knie heeft, is er niks gezelliger dan met elkaar rond de piano zitten en te luisteren naar het optreden van uw zoon of dochter. Zeker als het kerst is en de hele familie kan meezingen met ‘Oh dennenboom’, terwijl op de schoorsteenmantel de kaarsen zachtjes flakkeren.

Duurzame investering

Het aanschaffen van een piano is een duurzame investering. Het is een instrument dat heel lang meegaat en waar meerdere generaties plezier aan kunnen beleven. Bovendien behoudt het instrument zijn waarde. Mocht de hele familie dus op een bepaald moment uitgespeeld zijn, dan weet u zeker dat u gemakkelijk een nieuwe eigenaar voor de piano zult vinden die het instrument dankbaar van u overneemt.

Meest gekozen: de piano als eyecatcher

Een van de meest opgevoerde redenen om een piano te kopen, is dat het een prachtig meubelstuk is voor in huis. Ook al wordt een piano niet (meer) actief bespeeld, dan nog voegt het wat toe aan uw interieur en vormt hetgeen sta in de weg. Als meubelstuk zijn piano’s en vleugels in verschillende uitvoeringen vinden, passend bij de rest van uw interieur. Zo zijn er uitvoeringen in verschillende houtsoorten, kunt u kiezen voor een uitvoering in wit, en natuurlijk ook voor klassiek zwart. Hoogglans zwart is nog altijd de populairste uitvoering voor piano’s en vleugels, niet in de minste plaats omdat zo’n piano echt iets doet voor uw interieur: het is een statig instrument dat cachet aan uw huis geeft.

Onze mooiste merken

Gelukkig hebben we bij Bol Piano’s een breed assortiment piano’s en vleugels. Er is voor ieder wat wils. Uiteraard beschikken we over de merken uit het hoogste segment, de zogenaamde Rolls Royces onder piano’s: Bösendorfer (Wenen, Oostenrijk), Bechstein (Berlijn, Duitsland) en Steingraeber & Söhne (Zuid Duitsland). Ook liefhebbers van Steinway komen bij ons aan hun trekken. Maar misschien valt u wel voor onze piano’s uit Japan van Yamaha en Kawai, we hebben een aantal prachtig gerestaureerde exemplaren die zo goed als nieuw zijn. Ten slotte is ons huismerk zeer het vermelden waard: Perzina. De piano’s van Perzina kunnen zich qua klank en kwaliteit meten met de grote merken, zijn volledig handgemaakt en hebben een ongekende prijs-kwaliteit verhouding.

Zeker slagen

We zijn er zeker van dat u bij ons kunt slagen. Met meer dan 1500 piano’s en 150 vleugels in alle klassen, soorten en maten zijn we de grootste pianowinkel van Europa. In onze winkel in Veenendaal kun u op uw gemak de verschillende merken en modellen met elkaar vergelijken. U bent van harte welkom!

piano in interieur