Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Interview Stefan Deckers, Bol Piano's Hasselt

Bol Piano's te Hasselt

Interview Stefan Deckers, Bol Piano's Hasselt

Stefan Deckers was als kind al betrokken bij Bol Piano’s & Orchestra. Sindsdien wist hij dat hij verder wilde gaan in de wereld van piano’s. En dat gevoel is niet meer weggegaan. Samen met zijn vrouw Vanessa runt Stefan Bol Piano’s & Orchestra te Hasselt. De oprichting van de familiezaak startte al in 1971 en zo was hij al vroeg betrokken bij de verkoop en techniek van piano’s en orgels. Zijn favoriet? De Steingraeber & Söhne. Deze instrumenten blijven hem keer op keer verbazen als pianist en pianotechnieker. Daarnaast blijft het Stefan fascineren dat dezelfde piano bij iedereen zo anders kan klinken. Een wonder dat door de combinatie van natuur en techniek elke piano zo bijzonder maakt.

Bezoek de vestigingspagina van Bol Piano's Hasselt

Hoe heb jij geleerd om piano te spelen? 

Mijn vader was beroepspianist en hierdoor leerde ik al wat van piano’s. Maar ik ben op mijn 8 jaar naar de academie gegaan en vanaf mijn 14de ben ik naar het Lemmensinstituut te Leuven piano gaan studeren. Daar ben ik afgestudeerd als laureaat piano, kamermuziek en muziekgeschiedenis. Tot onze grote uitbreiding 5 jaar geleden gaf ik voltijds pianoles aan de academie.

Wat zijn jouw tips bij het komen van een tweedehandse piano? 

Elke tweedehandse piano ga ik persoonlijk uitkiezen zodat ik de beste instrumenten kan aanbieden aan mijn klanten. Nadien wordt elk instrument hier in ons atelier nog nagekeken en geperfectioneerd. Elk pianoprobleem kunnen we oplossen.

Welke piano zou je aanraden voor de beginnende speler? 

In elk budget zou je de best mogelijke piano moeten kunnen kiezen. Mensen denken soms dat een beginnende pianist geen goed instrument nodig heeft. Dit is uiteraard wel belangrijk. Hoe beter het instrument, hoe beter de pianist zich kan ontwikkelen en er plezier aan kan beleven. Ons huursysteem biedt budgettair vele mogelijkheden.

Wat zijn jouw tips voor het onderhouden van een piano? 

Heel belangrijk is een juiste vochtigheidsgraad te hanteren en je instrument 2 x jaar te laten stemmen. Laat enkel echte vakmensen aan je piano werken! Helaas merken we dat dit niet altijd het geval is.

Welke piano’s worden meer verkocht, een klassieke of een digitale? 

Voor mij is er geen alternatief. Als je piano wil spelen is een akoestische piano een must! Want bij een digitaal instrument is de aanslag voorgeprogrammeerd. Een levend, akoestisch instrument geeft je zoveel meer pianoplezier!

Wat maakt deze winkel locatie bijzonder?

We zijn het hoofdfiliaal in België. Met meer dan 120 diverse piano’s en vleugels om uit te proberen op 1 locatie zijn we al bijzonder. Ondanks de grootte van de zaak en aanbod blijft  het familiale aspect voor ons cruciaal. Dit zowel naar ons personeel als naar de klant. De sfeer blijft huiselijk in onze diverse toonzalen zodat de klanten rustig de tijd kunnen nemen om hun instrument te kiezen.

Van welke muzikant zou je nog graag of heb je al een pianoconcert bijgewoond?

Regelmatig houden wij hier in onze toonzaal concerten. Onlangs hadden we de eer niemand minder de Rahman El Bacha in onze toonzaal te laten spelen. Een ongelofelijke pianist die werkelijk de volle klankrijkheid uit een instrument weet te halen.

Waarom kiest de klant voor Bol?

Omwille van het grote en diverse aanbod; maar vooral de “diversiteit”. Overal vind je dezelfde eenheidsworst en mensen willen graag vergelijken met andere merken/klanken. Echt vergelijken: dat kan enkel hier. In verschillende prijsklassen heb je keuze uit diverse merken. Elke pianist vindt het instrument dat het best bij hem/haar past.

Wat maakt Bol Piano’s volgens jou bijzonder?

Het grote, diverse en Europese aanbod vind je nergens anders. Het unieke is dat je al deze piano’s en vleugels naast elkaar kan bespelen en vergelijken. Want een pianoklank is persoonlijk en elke pianist zal klankkleur anders ervaren.

Waar komen de kopers vandaan?

Onze klanten komen uit heel België en Nederlands Limburg.

Stefan Deckers Op De Piano

 

Read more

Piano station Eindhoven

Nieuwe piano op station Eindhoven

Gisteren heeft BOL de 17e stationspiano neergezet op station Eindhoven. Deze werd feestelijk in ontvangst genomen door initiatiefnemer David Hordijk en Frank Smits van de NS. Na veel netwerken en l...

Read more
Bol Piano's Amsterdam Showroom Voorkant

“Je voelt bij ons de liefde voor muziek”

Pianospel klinkt elke dag anders De piano speelt al mijn hele leven een belangrijke rol. Ik begon met pianospelen toen ik zes jaar was, mijn eerste piano kreeg ik van mijn oma Marina. Ik leerde pia...

Read more