Pianofeest met Liza Bochkareva en Martin Oei.

Op 13 oktober en 3 november 2018 is het zo ver: dan kan ik weer op de prachtige Bösendorfer van BOL piano’s spelen in het Concertgebouw. Maar er zit wel een droevige rand aan die concerten: oorspronkelijk zou Daniel Wayenberg erbij zijn, maar hij is nog herstellende na een operatie en kan de komende maanden niet optreden.

Liza Bochkareva, een jonge pianiste uit Montenegro, die mij op het conservatorium van Utrecht les heeft gegeven, is gelukkig bereid om samen met mij op te treden. We hebben een heel mooi alternatief programma samengesteld voor de 13e oktober: we gaan de pianoconcerten van Grieg en Rachmaninov (het Tweede) op twee vleugels spelen.

Het programma op 3 november is ongewijzigd, in plaats van Daniel Wayenberg speelt Liza Bochkoreva de orkestpartij van het Eerste pianoconcert van Tsjaikovsky. Voor de pauze de Liszt sonate en een bijzondere versie van de Rondo a la Turca in een virtuoze bewerking van Arcadi Volodos.

Het afgelopen jaar hadden we uitverkochte zalen, dit jaar heeft de organisatie de Pianofeesten extra aantrekkelijk gemaakt en staan er heerlijke petit fours in de pauze klaar. Dus kom luisteren naar de nieuwe generatie pianisten in het Concertgebouw op prachtige vleugels van BOL!

Martin Oei
Martin Oei (foto door Sarah Wong).


Links naar evenementpagina's Concertgebouw: Pianofeest - 13 oktober 2018 en Pianofeest - 3 november 2018.