Bol & Tania Kross


Bol piano's verzorgt tijdens de gehele tour van Tania Kross maar liefst 2 C. Bechstein D-280 concertvleugels. 

Speciaal aanbod voor lezers van deze nieuwsbrief:
Van Curacao tot Concertgebouw met € 5,- korting.

De aanbieding is geldig op een 1e rang kaartje in onderstaande theaters. U kunt deze kortingskaarten kopen door in het bestelproces de actiecode TaniaKross-VCTC te gebruiken.
17 mei: Amare, Den Haag
22 mei: SPOT Groningen, Groningen (kortingscode: TANIAKROSSVCTC)
28 mei: De Doelen, Rotterdam
30 mei: Het Concertgebouw, Amsterdam

Tania Kross met 2 bechstein vleugels

Halverwege de jaren negentig kwam een dappere, piepjonge Curaçaose met de naam Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. Ze schoof naast de pianostuderende Ernst Munneke in de collegebanken en de twee sloten elkaar onmiddellijk in het hart. Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York.

 

Op Curaçao zong Tania in het bandje van haar broer. Zo leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen al vroeg kennen. Ook Randal vertrok in de jaren ‘90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeit hij uit tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera Katibu di Shon. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt.

 

Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, zal Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden een reeks van exclusieve jubileumrecitals geven. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.