Nieuwe piano op station Eindhoven

Gisteren heeft BOL de 17e stationspiano neergezet op station Eindhoven. Deze werd feestelijk in ontvangst genomen door initiatiefnemer David Hordijk en Frank Smits van de NS.

Na veel netwerken en lobbyen, staat de piano nu 'eindelijk' in de hal. "Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben bij de NS binnengelopen." De NS was enthousiast, maar hield eerst een enquête onder de ondernemers en medewerkers van het station. Ook die bleken enthousiast te zijn. "De beleving gaat omhoog met een piano", weet Frank Smits, manager van station Eindhoven.

In totaal zijn er in Nederland zeventien stationspiano's. Eindhoven heeft daarmee de tweede van Brabant, Breda was de eerste. Die piano is afgelopen donderdag verplaatst naar de centrumkant van het station. Het doel is om aan die kant meer levendigheid te creëren. 

David Hordijk op de nieuwe piano in Eindhoven

Uit onderzoek weet de NS dat een piano op het station bijdraagt aan de beleving van de reizigers, zorgt een piano voor verbinding en maakt een piano het wachten prettiger. Initiatiefnemer David Hordijk kan zich hier helemaal in vinden. "Het zorgt voor een moment om even stil te staan. Zelf speelde ik vaak in Utrecht en Nijmegen. Het is leuk om te spelen en op die manier andere mensen te ontmoeten. Nu ga ik natuurlijk veel in Eindhoven spelen. Daar mis ik graag een treintje voor."

Bekijk hier het item en de video van RTL nieuws.