“Je voelt bij ons de liefde voor muziek”

Pianospel klinkt elke dag anders

De piano speelt al mijn hele leven een belangrijke rol. Ik begon met pianospelen toen ik zes jaar was, mijn eerste piano kreeg ik van mijn oma Marina. Ik leerde pianospelen van een privédocent aan de muziekschool en was er zo door gegrepen dat ik besloot om aan het Conservatorium te gaan studeren. In 2009 haalde ik daar mijn masterdiploma.

Het mooiste aan pianospelen vind ik dat het elke dag anders is. Wij mensen worden elke dag met andere emoties wakker, daarom klinkt je pianospel iedere keer weer anders. Ik hoor het meteen als een musicus met zijn hart speelt en met zijn muziek een verhaal vertelt.  

Klanten voelen zich thuis

Dankzij mijn werk bij Bol Piano’s Amsterdam ben ik dagelijks met mijn favoriete muziekinstrument bezig. We zitten in hartje Amsterdam, een erg fijne locatie. De zaak bestaat al 75 jaar en je voelt bij ons de liefde voor muziek. Dat is ook waarom klanten voor ons kiezen, wij delen hun liefde voor piano’s en zorgen ervoor dat ze zich hier thuis voelen. Veel klanten komen uit Noord-Holland, maar we krijgen eigenlijk mensen vanuit de hele wereld over de vloer. Dat komt omdat Amsterdam een internationale stad is en ook omdat Bol Piano’s over de hele wereld vestigingen heeft.  

Van Yamaha tot Steinberg

We verkopen een breed spectrum aan piano’s van allerlei merken. Persoonlijk vind ik Bösendorfer een fijn merk, maar eigenlijk kun je geen verkeerde keuze maken. Veel klanten komen voor een Yamaha, en kiezen uiteindelijk voor de klank van een mooie Perzina of Steinberg piano. Op dit moment zijn akoestische piano’s met een silent systeem erg populair. In Amsterdam heeft iedereen te maken met buren, dus willen veel klanten met een koptelefoon op kunnen spelen. Dat begrijp ik goed.

Advies over aankoop én onderhoud

We helpen klanten niet alleen bij de keuze voor de aankoop van een piano, maar kunnen ook adviseren over het goed onderhouden van het instrument. Het is een grote aankoop, dus je wilt er zuinig mee omgaan. Mijn tips zijn: regelmatig stemmen, goed letten op de vochtigheid, en eens in de vijf jaar een goede onderhoudsbeurt geven, dat wil zeggen schoonmaken, regulieren en intoneren. Ja, dat zijn vaktermen. Wat veel mensen verder niet weten is dat je niet per se een piano hoeft te kopen, als je daar niet de middelen voor hebt kun je ook een piano bij ons leasen. Zo kun je beschikken over een piano zonder meteen een grote uitgave te hoeven doen!

Marina Popova: verkoopadviseur Bol Piano’s Amsterdam